Billeder af 1-trådet kidmohair


Image
Kurv med 1-trådet kidmohair
Image
Image

Mohair by Canard

1-trådet kidmohair

kr.117,00 inkl. moms

Særdeles velegnet til lette sjaler eller som følgetråd til strikkeprojekter af enhver art. Garnet er et blødt og glat garn. Du vil kunne tilføre blødhed til et hårdere garn ved at strikke det sammen med dette 1-trådet kidmohair. Garnet er også velegnet til hækling.
Dansk krone - DKK
  • Dansk krone - DKK
  • Euro - EUR
Dansk krone - DKK
  • Dansk krone - DKK
  • Euro - EUR

Varenummer (SKU):

1-Trådet kidmohair
50 gram pr. bundt.

Mohairgarn af 65% kidmohair og 35% af det blødeste merinould. Garnet er meget let og har en løbelængde på ca. 350 m / 50 gram og strikkes med en pindestørrelse på 2 – 3,5 mm.

Vores 1-trådet kidmohair er meget populært til mindre ting. Pga. den lange løbelængde, kan du med bare et bundt strikke eller hækle et fantastisk sjal eller ligende. Selv det letteste og tyndeste sjal af dette garn yder god varme, uden at fylde meget.

Vælger du at strikke bluser på rundpind med kun én tråd, anbefaler vi, at der strikkes mønster i arbejdet. Garnet er ikke tvundet og kan derved, hvis man ikke passer meget på, komme til at dreje lidt. Et tynd utvundet garn kan være svært at strikke helt regelmæssigt, men dette garn giver alligevel et smukt udtryk i det færdige arbejdet. 

Da garnet tilbydes i mange farver, har du mulighed for, at lave dine helt egne farvekombinationer, ved at strikke to tråde sammen af forskellige farver.  

1-trådet kidmohair er meget egnet som følgetråd med andre garner. Mange garner vil blive opgraderet, hvis du strikker en 1-trådet kidmohair med i strikkeprojektet.

Mohairens blødhed kommer tydeligt igennem, hvis det blandes med et lidt hårdt garn. Da mohair er en slidstærk fiber, kan det med fordel blandes med et garn, der ikke yder særlig styrke. 

Vil du opnå det absolut bedste, bør du strikke 1-trådet kidmohair og vores Brushed Lace sammen. Disse to top kvalitets garner, giver et helt unikt resultat. Dit færdige stykke håndarbejde, vil yde brugeren super komfort, samtidigt med at det er smukt.

1-trådet kidmohair med vores 2-trådet kidmohair eller Bouclé garnet, kan også anbefales. Her opnår du strikke resultater, som er lidt tykkere og hvor der strikkes på større pinde. 

Flere af farverne går igen i vores andre typer garn, så ved blanding af vores forskellige kvaliteter i samme farve kan du ændre på pindstørrelse og ramme forskellige strikkefastheder i de mange opskrifter, der findes hos dygtige designere. Du kan også blande farver i de fire forskellige mohair garner vi har og få en hel unik farve farveoplevelse. Der er virkelig spillerum for den kreative strikker.

Kidmohair er et naturprodukt af højeste kvalitet fra sydafrikanske mohairgeder. Sydafrika står i dag for over 50 % af verdens samlede Mohair produktion, og den status giver anledning til stor ansvarlighed for produktionsmetoder og kvalitet.

Mohairgederne klippes to gange årligt enten med håndkraft eller med maskiner. Dyrene skades på ingen måde i denne proces.
Mohairen sorteres efter længde, fiber diameter og kvalitet.
Derefter vaskes, kartes og kæmmes mohairen til tops, hvoraf der spindes. Vores garn spindes af Mohair som har RMS (Responsible Mohair Standard*) status.
Farvning af garnet foretages før eller efter det spindes afhængigt af det udtryk, der ønskes i det færdige garn.

Garnet er farvet i henhold til Oeko Tex Standard 100

*Læs mere om Responsible Mohair Standard — Mohair South Africa på https://www.mohair.co.za/responsible-mohair-standard