Billeder af 2-trådet kidmohair


2-trådet kidmohair
Image

Mohair by Canard

2-trådet kidmohair

kr.118,00 inkl. moms

Super blødt med utrolig smuk glans. Velegnet til alt strik. Snoninger og mønstre træder tydeligt frem i det færdige strik. Med dette garn kan du strikke en trøje, der kan holde dig varm uden at veje eller fylde ret meget og er dermed velegnet til både vinter strik og som en lun trøje til kølige sommerdage.  
Dansk krone - DKK
  • Dansk krone - DKK
  • Euro - EUR
Dansk krone - DKK
  • Dansk krone - DKK
  • Euro - EUR

Varenummer (SKU):

Mohairgarn af 65 % kidmohair og 35 % af det blødeste merinould. Garnet er meget blødt, glansfuldt samt let og har en løbelængde på ca. 175 m / 50 gram. 

Til en ensfarvet pullover i str. 40 er garnforbruget ca. 400 – 500 g af det 2-trådet kidmohair, men der findes opskrifter med såvel mindre som mere garn.
Bemærk at mange af farverne går igen i vores andre garn kvaliteter, så der er rig mulighed for at kombinere og få spændende strikke resultater.

Kun de fine fibre fra kid fra mohairgeder er brugt. Mohairgarnet er let og giver de færdigstrikkede trøjer en varmeregulerende og behagelige effekt. Pga. af mohairens glatte fibre er mohair smuds- og vandafvisende. Trøjer strikket af vores 2-trådet kidmohair er velegnet både inde og ude. Under overtøj fylder striktrøjerne ikke meget. Ønskes en tyk og mere vamset trøje, kan det anbefales at blande garnet med vores Brushed lace eller den 1-trådet kidmohair.

Kidmohair er et naturprodukt af højeste kvalitet fra sydafrikanske mohairgeder. Sydafrika står i dag for over 50 % af verdens samlede Mohair produktion, og den status giver anledning til stor ansvarlighed for produktionsmetoder og  kvalitet.

Mohairgederne klippes to gange årligt enten med håndkraft eller med maskiner. Dyrene skades på ingen måde i denne proces.
Mohairen sorteres efter længde, fiber diameter og kvalitet.
Derefter vaskes, kartes og kæmmes mohairen til tops, hvoraf der spindes.  Vores garn spindes af Mohair som har RMS (Responsible Mohair Standard*) status.

Farvning af garnet foretages før eller efter det spindes afhængigt af det udtryk, der ønskes i det færdige garn.

Garnet er farvet i henhold til Oeko Tex Standard 100

*Læs mere på Responsible Mohair Standard — Mohair South Africa https://www.mohair.co.za/responsible-mohair-standard