Billeder af 2-trådet kidmohair


2-trådet kidmohair
Image

Mohair by Canard

2-trådet kidmohair

kr.118,00 inkl. moms

Super blødt med utrolig smuk glans. Velegnet til alt strik.
Dansk krone - DKK
  • Dansk krone - DKK
  • Euro - EUR
Dansk krone - DKK
  • Dansk krone - DKK
  • Euro - EUR

Varenummer (SKU):

2-Trådet kidmohair
50 gram pr. bundt.

Mohairgarn af 65% kidmohair og 35% af det blødeste merinould. Garnet er meget let og har en løbelængde på ca. 350 m / 100 gram. (175m pr. bundt)
Til en ensfarvet pullover i str. 40 er garnforbruget ca. 500g af det 2-trådet kidmohair garn, men der findes opskrifter med såvel mindre som mere garn.
Bemærk at mange af farverne går igen i vores andre garnkvaliteter, så der er rig mulighed for at kombinere og få spændende strikkeresultater.

Kun de fine fibre fra Mohairkid er brugt. Mohairgarnet er let og giver de færdigstrikkede trøjer en varmeregulerende og behagelige effekt. Pga. af mohairens glatte fibre er mohair smuds- og vandafvisende. Trøjer strikket af vores 2-trådet kidmohair er velegnet både inde og ude. Under overtøj fylder striktrøjerne ikke meget. Ønskes en tyk og mere vamset trøje, kan det anbefales at blande garnet med vores Brushed lace eller den 1-trådet kidmohair.

Flere af farverne går igen i vores andre typer garn, så blanding af vores forskellige kvaliteter i samme farve, kan give store unikke strikkeoplevelser til de kreative.

Kidmohair er et naturprodukt af højeste kvalitet fra sydafrikanske angorageder. Sydafrika står i dag for ca. 50% af verdens samlede Mohair produktion, og den status giver anledning til stor ansvarlighed for produktionsmetoder og – kvalitet.

Angoragederne klippes to gange årligt enten med håndkraft eller med maskiner. Dyrene skades på ingen måde i denne proces.
Mohairen sorteres efter længde, fiber diameter og kvalitet.
Derefter vaskes, kartes og børstes ulden til tops, hvoraf der spindes.
Farvning af garnet foretages før eller efter det spindes afhængigt af det udtryk, der ønskes i det færdige garn.