Billeder af Brushed Lace


Image
Brushed lace
Mohair garn
Lime og Soft Allium Brushed lace

Mohair by Canard

Brushed Lace

kr.82,00 inkl. moms

Brushed lace er det absolut fineste, blødeste og tyndeste mohairgarn til strik. Garnet er af typen Silkmohair. Dette garn giver en rigtig "wow-effekt".
Dansk krone - DKK
  • Dansk krone - DKK
  • Euro - EUR
Dansk krone - DKK
  • Dansk krone - DKK
  • Euro - EUR

Varenummer (SKU):

Brushed lace
25 gram pr. bundt. Løbelængde 210m pr. bundt.

Brushed lace er et kvalitetsgarn af super fine fibre fra mohair gedekiddene blandet med mulberry silk (morbærsilke), som er den fineste silke. Garnet består af 72% fin kidmohair og 28% mulberry silke. Hårene fra kiddene er nøje udvalgt til dette produkt. Fibrene skal være meget fine og lange for at give den bedste kvalitet. Der tilføres ikke silicone eller andre blødgørende midler for at opnå blødheden. Et børstet mohairgarn vil altid afgive lidt hår, men vi hører rigtig tit, at vores ikke “fælder” ret meget. Brushed lace, bliver ofte kaldt silkmohair af strikkere. Denne betegnelse er et udtryk for, at mohairen er blandet med silke. Ordet silke i denne sammenhæng er altså ikke et udtryk for mohairens finhed. At det for vores mohairgarns vedkommende rent faktisk stemmer, kan vi kun være stolte af. Vores Brushed Lace mohairgarn er nemlig silkeblødt og glansfuldt fra naturens side. Møder du ordet Silkmohair, bør du derfor være kritisk, da det kun indikere at moharigarnet er blandet med silke. Det fortæller ikke noget om, hvilken kvalitet mohairen og silken er.

Brushed lace anvendes på mange forskellige måder. Ultra lette trøjer strikkes med én tråd, PetitKnits September Sweater strikkes med tre tråde og vores model 88 Fluffy Bird sweater strikkes med fire tråde. Ja, vi har sågar set en designer kreere en bolero med otte tråde brushed lace. Alt er muligt og derfor er det  svært at foreslå en egnet pindestørrelse. Brushed lace er også velegnet som følgetråd sammen med vores 1- og 2-trådet kidmohair eller helt andre garner.

Det fine glansfulde garn er velegnet til beklædning som fx tørklæder, sjaler og lette trøjer og kjoler.

Kidmohair er et naturprodukt af højeste kvalitet fra sydafrikanske mohairgeder. Sydafrika står i dag for over 50 % af verdens samlede Mohair produktion, og den status giver anledning til stor ansvarlighed for produktionsmetoder og  kvalitet.

Mohairgederne klippes to gange årligt enten med håndkraft eller med maskiner. Dyrene skades på ingen måde i denne proces.
Mohairen sorteres efter længde, fiber diameter og kvalitet.
Derefter vaskes, kartes og kæmmes mohairen til tops, hvoraf der spindes.  Vores garn spindes af Mohair som har RMS (Responsible Mohair Standard*) status.

Garnet er farvet i henhold til Oeko Tex Standard 100

*Læs mere på Responsible Mohair Standard — Mohair South Africa 

https://www.mohair.co.za/responsible-mohair-standard