Vores garnoversigt

Vi elsker mohair produktet og da garnet er grunden til at produkterne kan fremstilles, har vi valgt at lave et galleri, så du kan se alle vores garner og farve.

Tryk på garntypen du vil se eller scroll ned.

1-trådet kidmohair

Særdeles velegnet til lette sjaler eller som følgetråd til strikkeprojekter af enhver art. Garnet er et blødt og glat garn. Du vil kunne tilføre blødhed til et hårdere garn ved at strikke det sammen med dette 1-trådet kidmohair. Garnet er også velegnet til hækling.
1-trådet kidmohair i butikken

1-Trådet kidmohair
50 gram pr. bundt.

Mohairgarn af 65% kidmohair og 35% af det blødeste merinould. Garnet er meget let og har en løbelængde på ca. 350 m / 50 gram og strikkes med en pindestørrelse på 2 – 3,5 mm.

Vores 1-trådet kidmohair er meget populært til mindre ting. Pga. den lange løbelængde, kan du med bare et bundt strikke eller hækle et fantastisk sjal eller ligende. Selv det letteste og tyndeste sjal af dette garn yder god varme, uden at fylde meget.

Vælger du at strikke bluser på rundpind med kun én tråd, anbefaler vi, at der strikkes mønster i arbejdet. Garnet er ikke tvundet og kan derved, hvis man ikke passer meget på, komme til at dreje lidt. Et tynd utvundet garn kan være svært at strikke helt regelmæssigt, men dette garn giver alligevel et smukt udtryk i det færdige arbejdet. 

Da garnet tilbydes i mange farver, har du mulighed for, at lave dine helt egne farvekombinationer, ved at strikke to tråde sammen af forskellige farver.  

1-trådet kidmohair er meget egnet som følgetråd med andre garner. Mange garner vil blive opgraderet, hvis du strikker en 1-trådet kidmohair med i strikkeprojektet.

Mohairens blødhed kommer tydeligt igennem, hvis det blandes med et lidt hårdt garn. Da mohair er en slidstærk fiber, kan det med fordel blandes med et garn, der ikke yder særlig styrke. 

Vil du opnå det absolut bedste, bør du strikke 1-trådet kidmohair og vores Brushed Lace sammen. Disse to top kvalitets garner, giver et helt unikt resultat. Dit færdige stykke håndarbejde, vil yde brugeren super komfort, samtidigt med at det er smukt.

1-trådet kidmohair med vores 2-trådet kidmohair eller Bouclé garnet, kan også anbefales. Her opnår du strikke resultater, som er lidt tykkere og hvor der strikkes på større pinde. 

Flere af farverne går igen i vores andre typer garn, så ved blanding af vores forskellige kvaliteter i samme farve kan du ændre på pindstørrelse og ramme forskellige strikkefastheder i de mange opskrifter, der findes hos dygtige designere. Du kan også blande farver i de fire forskellige mohair garner vi har og få en hel unik farve farveoplevelse. Der er virkelig spillerum for den kreative strikker.

Kidmohair er et naturprodukt af højeste kvalitet fra sydafrikanske mohairgeder. Sydafrika står i dag for over 50 % af verdens samlede Mohair produktion, og den status giver anledning til stor ansvarlighed for produktionsmetoder og kvalitet.

Mohairgederne klippes to gange årligt enten med håndkraft eller med maskiner. Dyrene skades på ingen måde i denne proces.
Mohairen sorteres efter længde, fiber diameter og kvalitet.
Derefter vaskes, kartes og kæmmes mohairen til tops, hvoraf der spindes. Vores garn spindes af Mohair som har RMS (Responsible Mohair Standard*) status.
Farvning af garnet foretages før eller efter det spindes afhængigt af det udtryk, der ønskes i det færdige garn.

Garnet er farvet i henhold til Oeko Tex Standard 100

*Læs mere om Responsible Mohair Standard — Mohair South Africa på https://www.mohair.co.za/responsible-mohair-standard

 

Image
Image

Hvid (Nr. 1100)

Image

Cattleya (Nr. 1101)

Image

Blå skygge (Nr. 1102)

Image

Bark (Nr. 1103)

Image

Sand (Nr. 1105)

Image

Taupe (Nr. 1107)

Image

Khaki (Nr. 1108)

Image

Buttercup (Nr. 1109)

Image

Koks (Nr. 1110)

Image

Magnolia (Nr. 1111)

Image

Isblå (Nr. 1112)

Image

Granatæble (Nr. 1113)

Image

Atlantic (Nr. 1115)

Image

Mahogni (Nr. 1116)

Image

Rhododendron (Nr. 1117)

Image

Dyb blå (Nr. 1118)

Image

Fersken (Nr. 1120)

Image

Tabasco (Nr. 1121)

Image

Rustik Rosa (Nr. 1122)

Image

Tegrøn (Nr. 1123)

Image

(Nr. 1124) Sandstone

Image

Flaskegrøn (Nr. 1125)

Image

Appelsin (Nr. 1127)

Image

Oliven (Nr. 1128)

Image

Violet (Nr. 1132)

Image

Petrol (Nr. 1133)

Image

Karry (Nr. 1134)

Image

Stålgrå (Nr. 1135)

Image

Sort (Nr. 1136)

Image

Rosa (Nr. 1138)

Image

Mango (Nr. 1139)

Image

Amethyst (Nr. 1142)

Image

Cognac (Nr. 1148)

Image

Sølvgrå (Nr. 1179)

Image

Lime (Nr. 1199)

Image

Meleret koks grå (Nr. 1200)

Image

Meleret mellem grå (Nr. 1201)

Image

Meleret lysgrå (Nr. 1202)

Image

Meleret beige (Nr. 1303)

Image

Meleret brun (Nr. 1305)

Image

Meleret mørk brun (Nr. 1329)

2-trådet kidmohair

Super blødt med utrolig smuk glans. Velegnet til alt strik. Snoninger og mønstre træder tydeligt frem i det færdige strik. Med dette garn kan du strikke en trøje, der kan holde dig varm uden at veje eller fylde ret meget og er dermed velegnet til både vinter strik og som en lun trøje til kølige sommerdage.  
2-trådet kidmohair i butikken

Mohairgarn af 65 % kidmohair og 35 % af det blødeste merinould. Garnet er meget blødt, glansfuldt samt let og har en løbelængde på ca. 175 m / 50 gram. 

Til en ensfarvet pullover i str. 40 er garnforbruget ca. 400 – 500 g af det 2-trådet kidmohair, men der findes opskrifter med såvel mindre som mere garn.
Bemærk at mange af farverne går igen i vores andre garn kvaliteter, så der er rig mulighed for at kombinere og få spændende strikke resultater.

Kun de fine fibre fra kid fra mohairgeder er brugt. Mohairgarnet er let og giver de færdigstrikkede trøjer en varmeregulerende og behagelige effekt. Pga. af mohairens glatte fibre er mohair smuds- og vandafvisende. Trøjer strikket af vores 2-trådet kidmohair er velegnet både inde og ude. Under overtøj fylder striktrøjerne ikke meget. Ønskes en tyk og mere vamset trøje, kan det anbefales at blande garnet med vores Brushed lace eller den 1-trådet kidmohair.

Kidmohair er et naturprodukt af højeste kvalitet fra sydafrikanske mohairgeder. Sydafrika står i dag for over 50 % af verdens samlede Mohair produktion, og den status giver anledning til stor ansvarlighed for produktionsmetoder og  kvalitet.

Mohairgederne klippes to gange årligt enten med håndkraft eller med maskiner. Dyrene skades på ingen måde i denne proces.
Mohairen sorteres efter længde, fiber diameter og kvalitet.
Derefter vaskes, kartes og kæmmes mohairen til tops, hvoraf der spindes.  Vores garn spindes af Mohair som har RMS (Responsible Mohair Standard*) status.

Farvning af garnet foretages før eller efter det spindes afhængigt af det udtryk, der ønskes i det færdige garn.

Garnet er farvet i henhold til Oeko Tex Standard 100

*Læs mere på Responsible Mohair Standard — Mohair South Africa https://www.mohair.co.za/responsible-mohair-standard

Image
Image

Hvid (Nr. 2000)

Image

Blå skygge (Nr. 2002)

Image

Bark (Nr. 2003)

Image

Sand (Nr. 2005)

Image

Æblegrøn (Nr. 2006)

Image

Taupe (Nr. 2007)

Image

Khaki (Nr. 2008)

Image

Koks (Nr. 2010)

Image

Isblå (Nr. 2012)

Image

Granatæble (Nr. 2013)

Image

Mahogni (Nr. 2016)

Image

Rhododendron (Nr. 2017)

Image

Dyb blå (Nr. 2018)

Image

Fersken (Nr. 2020)

Image

Tegrøn (Nr. 2023)

Image

Flaskegrøn (Nr. 2025)

Image

Appelsin (Nr. 2027)

Image

Violet (Nr. 2032)

Image

Petrol (Nr. 2033)

Image

Karry (Nr. 2034)

Image

Stålgrå (Nr. 2035)

Image

Sort (Nr. 2036)

Image

Rosa (Nr. 2038)

Image

Sølvgrå (Nr. 2079)

Image

Lime (Nr. 2099)

Image

Meleret koks grå (Nr. 2100)

Image

Meleret mellem grå (Nr. 2101)

Image

Meleret lysgrå (Nr. 2102)

Image

Meleret beige (Nr. 2103)

Image

Meleret brun (Nr. 2105)

Image

Meleret mørk brun (Nr. 2129)

Bouclé garn

Det ideelle garn til store og vamsede trøjer og sjaler, huer, luffer mm. eller som effektgarn i strik med andre garntyper. Ensfarvet og håndfarvet (flerfarvet). De fine krøller i garnet giver et helt unikt udtryk. Da dette bouclé garn er spundet af 78% mohair, har det en smuk glans i forhold til mange andre bouclé garner.
Bouclé garn i butikken

Super blødt mohairgarn med løkker.
Kan strikkes på store pinde.
Løbelængde ca. 170 m pr. 100 gram garn.

Det ideelle garn til store og vamsede trøjer, cardigans og sjaler, huer, luffer mm. eller som effektgarn i strik med andre garntyper. Ensfarvet og håndfarvet (flerfarvet).

Dette bløde garn egner sig til strik uden mønster, da garnets struktur i sig selv giver en stor effekt. Garnet vælges ofte af strikke nybegyndere, da uregelmæssig strikning ikke ses så tydeligt på det færdige arbejde. Huer, tørklæder, halsvarmere og luffer kan strikkes af bare ét bundt. Få ideer til dit næste strikkeprojekt  her.

Bouclé mohair garnet har alle mohairens fantastiske egenskaber. Det holder dig varm når det er koldt og er stadig behageligt, når det er koldt. Det er vand og smudsafvisende på grund af den glatte overflade som fibrene har.

Bouclé Mohair er et naturprodukt fra sydafrikanske Mohairgeder. Bouclé garn er karakteriseret ved de mange små løkker i garnet. Det fremstilles af en lidt grovere fiber kvalitet end Kidmohair, men er meget lækkert og blødt og af høj kvalitet.

Hvis man ønsker at bevare løkkerne i det færdig strikkede arbejde, anbefales det til beklædning, der ikke udsættes for konstant og vedvarende slitage, da løkkerne i så fald vil blive revet op. Dette ændrer dog ikke på, at trøjen er super behagelig samt lun og let. Bliver løkkerne revet op efter en tid, vil trøjen fremstå med et nyt og ekstra vamset udtryk som en op børstet trøje. 

Bouclé Mohair garnet findes i et bredt farvesortiment, både som ensfarvet og i de spraglede og populære mix-typer, der indfarves i hånden. Garnet består af 78 % mohair, 13 % merino og 9 % nylon.

Fakta om håndfarvet garn.

Alle vore garner som er flerfarvede, er håndfarvet. Dette indebærer, at der altid vil være en risiko for variation fra bundt til bundt, også selv om det er samme partinummer. Vi kan derfor ikke garantere at et færdigt strikke arbejdet fremstår uden farvevariationer. 

Vores håndfarvede bouclé garner farves efter to forskellige metoder.

  1. Farverne påføres garnet med svampe
    Der farves kun få bundter af gangen, hvilket er årsagen til mulige afvigelser. Vi har partinummer på disse, hvilket dog ikke er en garanti for at farverne er 100% ens fordelt.
  2. Farvning ved at dyppe garnet i beholdere med farver
    Disse garner har betegnelsen LE efter farvenummeret. Der farves kun 5 kg af gangen. Garn der er dyppet i samme omgang, har ikke store variationer. Vi har ikke partinumre på disse garner. Ved en bestilling, leveres altid kun fra samme dyp. Ved genbestilling kan det ikke garanteres, at det er fra samme dyp.
Bouclé garn
Image

Hvid (Nr. 1000)

Image

Cattleya (Nr. 1001)

Image

Blå skygge (Nr. 1002)

Image

Bark (Nr. 1003)

Image

Sand (Nr. 1005)

Image

Taupe (Nr. 1007)

Image

Skov mix (Nr. 1008LE)

Image

Isblå (Nr. 1012)

Image

Granatæble (Nr. 1013)

Image

Karamel (Nr. 1014)

Image

Rhododendron (Nr. 1017)

Image

Dyb blå (Nr. 1018)

Image

Fersken (Nr. 1020)

Image

Tegrøn (Nr. 1023)

Image

Flaskegrøn (Nr. 1025)

Image

Appelsin (Nr. 1027)

Image

Oliven (Nr. 1028)

Image

Chokolade mix (Nr. 1029LE)

Image

Sapphire (Nr. 1030)

Image

Lavendel (Nr. 1031)

Image

Violet (Nr. 1032)

Image

Petrol (Nr. 1033)

Image

Karry (Nr. 1034)

Image

Stålgrå (Nr. 1035)

Image

Sort (Nr. 1036)

Image

Koks mix (Nr. 1036LE)

Image

Rosa (Nr. 1038)

Image

Rosa mix (Nr. 1038LE)

Image

Mango (Nr. 1039)

Image

Kaffe (Nr. 1041)

Image

Amethyst (Nr. 1042)

Image

Kobolt mix (Nr. 1046)

Image

Sølvgrå mix (Nr. 1047)

Image

Kaprifolie mix (Nr. 1059)

Image

Caribien mix (Nr. 1066)

Image

Perle mix (Nr. 1070)

Image

Strandskaller (Nr. 1071LE)

Image

Sølvgrå (Nr. 1081)

Image

Lime (Nr. 1099)

Image

Lava mix (Nr. 1099LE)

Brushed Lace

Brushed lace er det absolut fineste, blødeste og tyndeste mohairgarn til strik. Garnet er af typen Silkmohair. Dette garn giver en rigtig "wow-effekt".
Brushed Lace i butikken

Brushed lace
25 gram pr. bundt. Løbelængde 210m pr. bundt.

Brushed lace er et kvalitetsgarn af super fine fibre fra mohair gedekiddene blandet med mulberry silk (morbærsilke), som er den fineste silke. Garnet består af 72% fin kidmohair og 28% mulberry silke. Hårene fra kiddene er nøje udvalgt til dette produkt. Fibrene skal være meget fine og lange for at give den bedste kvalitet. Der tilføres ikke silicone eller andre blødgørende midler for at opnå blødheden. Et børstet mohairgarn vil altid afgive lidt hår, men vi hører rigtig tit, at vores ikke “fælder” ret meget. Brushed lace, bliver ofte kaldt silkmohair af strikkere. Denne betegnelse er et udtryk for, at mohairen er blandet med silke. Ordet silke i denne sammenhæng er altså ikke et udtryk for mohairens finhed. At det for vores mohairgarns vedkommende rent faktisk stemmer, kan vi kun være stolte af. Vores Brushed Lace mohairgarn er nemlig silkeblødt og glansfuldt fra naturens side. Møder du ordet Silkmohair, bør du derfor være kritisk, da det kun indikere at moharigarnet er blandet med silke. Det fortæller ikke noget om, hvilken kvalitet mohairen og silken er.

Brushed lace anvendes på mange forskellige måder. Ultra lette trøjer strikkes med én tråd, PetitKnits September Sweater strikkes med tre tråde og vores model 88 Fluffy Bird sweater strikkes med fire tråde. Ja, vi har sågar set en designer kreere en bolero med otte tråde brushed lace. Alt er muligt og derfor er det  svært at foreslå en egnet pindestørrelse. Brushed lace er også velegnet som følgetråd sammen med vores 1- og 2-trådet kidmohair eller helt andre garner.

Det fine glansfulde garn er velegnet til beklædning som fx tørklæder, sjaler og lette trøjer og kjoler.

Kidmohair er et naturprodukt af højeste kvalitet fra sydafrikanske mohairgeder. Sydafrika står i dag for over 50 % af verdens samlede Mohair produktion, og den status giver anledning til stor ansvarlighed for produktionsmetoder og  kvalitet.

Mohairgederne klippes to gange årligt enten med håndkraft eller med maskiner. Dyrene skades på ingen måde i denne proces.
Mohairen sorteres efter længde, fiber diameter og kvalitet.
Derefter vaskes, kartes og kæmmes mohairen til tops, hvoraf der spindes.  Vores garn spindes af Mohair som har RMS (Responsible Mohair Standard*) status.

Garnet er farvet i henhold til Oeko Tex Standard 100

*Læs mere på Responsible Mohair Standard — Mohair South Africa 

https://www.mohair.co.za/responsible-mohair-standard

 

 

Brushed lace
Image

Hvid (Nr. 3000)

Image

Cattleya (Nr. 3001)

Image

Blå skygge (Nr. 3002)

Image

Bark (Nr. 3003)

Image

Tinkerbell (Nr. 3004)

Image

Sand (Nr. 3005)

Image

Taupe (Nr. 3007)

Image

Khaki (Nr. 3008)

Image

Buttercup (Nr. 3009)

Image

Koks (Nr. 3010)

Image

Magnolia (Nr. 3011)

Image

Isblå (Nr. 3012)

Image

Granatæble (Nr. 3013)

Image

Karamel (Nr. 3014)

Image

Atlantic (Nr. 3015)

Image

Mahogni (Nr. 3016)

Image

Rhododendron (Nr. 3017)

Image

Dyb blå (Nr. 3018)

Image

Fersken (Nr. 3020)

Image

Tabasco (Nr. 3021)

Image

Rustik Rosa (Nr. 3022)

Image

Tegrøn (Nr. 3023)

Image

Sandstone (Nr. 3024)

Image

Flaskegrøn (Nr. 3025)

Image

Soft Allium (Nr. 3026)

Image

Appelsin (Nr. 3027)

Image

Oliven (Nr. 3028)

Image

Sapphire (Nr. 3030)

Image

Violet (Nr. 3032)

Image

Petrol (Nr. 3033)

Image

Karry (Nr. 3034)

Image

Sort (Nr. 3036)

Image

Rosa (Nr. 3038)

Image

Mango (Nr. 3039)

Image

Kaffe (Nr. 3041)

Image

Amethyst (Nr. 3042)

Image

Cognac (Nr. 3048)

Image

Sølvgrå (Nr. 3079)

Image

Lime (Nr. 3099)

Image

Stone (Nr. 3101)

Uvasket Mohair by Canard garn

Dette ufarvede tilbydes forhandlere som selv ønsker farvelægge garnet. Vælg den kvalitet du ønsker at købe. Mindst 1 kg bestilles ad gangen.
Uvasket Mohair by Canard garn i butikken

Uvasket garn til hånd- eller plantefarvning.

Klar til indfarvning.

Dette garn er ufarvet, vi kalder det også uvasket, hvilket betyder at garnet ikke er indvasket i en farve.
Garnet har samme kvalitet som vores farvede garner.

Dette ufarvede garn tilbydes forhandlere og private som selv ønsker at farvelægge garnet.

Bestilles pr. kilogram. Mindst 1kg skal bestilles af den valgte type.

Kommer i Hanks af 100 g.

Holder man en Hank i udstrakt arm, er længden ca. 80-85 cm.

Image