Hækling hævet til nye dimensioner

Hækling af fingerløse vanter
mohair by canard logo
Victoria Dalsgaard
oktober 11, 2022
Hækling hævet til nye dimensioner
Anmeldelse af Mohair by Canard
Skrevet af Victoria Dalsgaard

Aldrig har jeg mere nydt ...

Aldrig har jeg mere nydt at sætte mig med mit garn og påbegynde et nyt projekt. Og for det kan jeg takke Mohair by Canard.

Nyudstartet fritidshækler

Som nyudstartet fritidshækler er jeg stadig ved at finde hoved og hale i garnets farverige verden. Type og tykkelse, farve og kvalitet, noget som jeg aldrig har skulle forholde mig til før, er pludselig blevet den største fornøjelse for mig. For selvfølgelig skal man finde det der passer til en selv - men hvad med alle de etiske forhold som der også skal ståes til ansvar for?

Min hækleoplevelse

Alt det kan jeg roligt kaste fra mig og kun fokusere på hækleoplevelsen med Mohair by Canard. For ikke nok med, at de går op i fairtrade og bæredygtigheden er i top, så er det nok noget af det dejligste garn, jeg har rørt ved. Som førstegangshækler med mohair var det en dejlig oplevelse, og til alle andre, der overvejer at starte et hækleprojekt op, kan jeg kun anbefale at begynde med dette fine garn udvalg i alverdens farver. Man kunne som mig starte sit helt eget kreative projekt op, og ellers kunne man gøre brug af den dejlige mængde opskrifter inde på hjemmesiden, som ikke tager mange minutter at sætte sig ind i. Ved køb af garn tilbydes nemlig en eller flere til garnet passende opskrifter.
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Pros and Cons

For mig var ét styks 1-trådet kidmohair i farven æblegrøn lime, nok til at få skabt disse dejlige og alsidige fingerløse vanter, som føles helt fantastiske på hænderne. Optrevlingsarbejdet var måske et lille minus i min bog, men når man kom ind i rytmen så gled det lækkert gennem fingrene uden problemer. Nogle ville måske også mene, at prisen er et minus i sig selv, men der får man så meget for pengene, at det er det hele værd i min optik. Jeg har stadig en smule tilovers fra mit eget lille projekt og med dette kunne man sagtens bruge som en fin kantdetalje i andre ting eller måske til at lave et matchende pandebånd!

Perfekt til efteråret

Med en hæklenål i str. 3, et bundt mohairgarn og en synål tog det mig blot et par dage at få lavet vanterne, der er perfekte at bruge i de kommende efterårsmåneder og til at sætte lidt kulør på dagens outfit. Jeg kommer højst sandsynligt til at bruge dem hver dag, så snart vejret skifter, og med den fingerløse funktioner er der pludselig intet, der stopper mig fra at lave flere kreationer i mohair - inde og ude.

Mohair by Canard er altså helt klart en anbefaling herfra og noget jeg ikke vil tøve med at bruge igen i andre projekter.