Vandrestrømpen – den universelle mohairstrømpe

mohair by canard logo
mohair.dk
august 31, 2020
Vandrestrømpen – den universelle mohairstrømpe

Interview med Leopold om Vandrestrømpen

Leopold er vokset op med mohair, for lige siden han var barn, har hans forældre, Annette og Ulrich, drevet Von Broich Mohair i Nordjylland.

Det har givet ham et indgående og personligt kendskab til en verden fyldt med mohairprodukter. Derfor vil i dette interview med Leopold spørge ind til et af hans yndlingsprodukter i mohair – vandrestømpen!

Læs også: Historien om vores mohair

3 hurtige om vandrestrømpen

“Vandrestrømpen, vandresokken eller hussokken, kald den hvad du vil, fordi den fortjener alt det credit den kan få. Denne strømpe er simpelthen strømpen. Uanset hvad du leder efter af varme eller behagelighed til dine fødder, så er denne strømpe der til at løse dit behov om velvære.“
– Leopold von Broich

Behagelighed

Super blød og behagelig pga. det frotterede lag i hælen og undersiden af foden samt tæer.

Varme

Det temperatur-regulerende mohair materiale gør, at strømpen altid føles varm og behagelige selvom det er iskoldt udenfor.

Husstrømpe

Strømpen med alle navnene. Den kan simpelthen bruges når som helst om det er til at gå i naturen, sport, sove eller bare at gå rundt derhjemme.
Varme mohair strømper til vinterbrug eller hvis du bare fyser tæerne. Rigtig gode som hjemmestrømper.Vandrestrømper af mohair med vrangen ud

Hvad slags strømpe er vandrestrømpen?

Vandrestrømpen er en tyk strømpe, som virkelig er rar at have på, når gulvet eller vejret kan være koldt. Den har en normal længde, som ikke går langt op over skinnebenet eller knæet. Hvis man vil have fat i et par længere strømper, samme model som vandrestrømper bare længere, så kan et par jægerstrømper anbefales. Er man mere til en kortere strømpe eller sok, så tilbydes sportsokken som kun lige dækker hælen, men som også er tyk. Hvilken er rigtig god, hvis man skal gå langt, men stadig gerne vil have sol på det nederste af ens ben.

At kradse eller ikke at kradse?

Menneskers fødder er forskellige, så noget der tit bliver vendt i forhold til strømper i naturmaterialer er, om de kradser på huden. Leopold er ikke i tvivl:

Næh, jeg vil ikke mene at vandrestrømpen lavet af mohair kradser.

Lige siden jeg kan huske, har jeg kunnet lide denne vandrestrømpe som den altså kaldes. Jeg var stadig barn første gang jeg fik denne strømpe på, og var trodsig og mente den kradsede, men det var jo ren indbildning.

Jeg forventede den kradsede da det var hår, og jeg havde før mærket på uld, som kradsede helt vildt, men det gjorde denne strømpe altså ikke. Sidenhen har jeg lært at det må være en smagssag om garnet kradser eller ej.

Image
Leopold fortsætter:

Nu efter jeg er blevet voksen og gerne vil dele mine oplevelser med andre, har jeg givet min kæreste, som har en yderst delikat og fintfølende hud, et par af disse mohairstrømper, hvilket hun har været enormt glade for.

Først var hun meget kritisk da hun fik sådan et par vandrestrømper, lavet af mohair på fødderne, men siden hen kan jeg da se, hun trods hendes modstrid i starten, går med dem til hverdag.

Et erfarent forbrugsmønster

Leopold er en erfaren befarer, når det kommer til at bruge strømper og produkter i mohair. Efter flere årtiers brug af mohair, har han et personligt forbrugsmønster, som vi spørger ind til:
Da jeg altid har kolde tær, dog ikke i hedebølgeperioder med 40 graders varme, bruger jeg vandrestrømper ca. 8-9 måneder om året. I sommerperioden er det ikke nødvendigt, men i de koldere og vådere tider i Danmark bruger jeg dem altid. Det er sådan set lige meget om det er til at gå hjemme i, cykle en tur eller på arbejde ude i kulden, så er disse strømper altid på. Efter to til fire dage plejer jeg at skifte eller lufte dem, så de er friske til brug igen.
Et forbrugsmønster er naturligvis vidt forskellige fra person til person. Gennemgående er der dog ingen tvivl om, at Leopold bruger sine mohair vandrestrømper stort set hele året.
Han fortsætter:

“I nogle tilfælde har jeg faktisk vandrestrømperne på selvom der er 30-40 graders varme. I sommerperioden tager jeg ofte på vandreture i de østrigske alper, hvor et par gode strømper er uvurderligt meget værd. Selv efter flere dages vandring, er der ingen vabler at finde. Strømperne hænges bare til luftning, og så er de klar til brug igen.

Lidt for let faktisk. Jeg gør faktisk også det samme med skistrømperne fra Von Broich Mohair, efter en dag på ski, så kommer de lige op og hænge, for så er de friske igen til dagen efter. Seks dage på ski klares snildt med to par skistrømper.”

Imagevandrestrømper i mohair

“I hverdagen bruger jeg hovedsageligt vandrestrømperne, igen fordi jeg har meget kolde tær, men også fordi de altid er behagelige at tage på. Sådan et par nyvaskede, rene mohair sokker som lige glider over foden, hvor man med det samme får en følelse af velvære op gennem kroppen, dét er bare gur, som man siger! Man bliver hurtigt klar til at tage dagen imod og glide ud i køkkenet for at få en god kop kaffe. I løbet af dagen, mærker man hvordan strømperne masserer foden, så når de skal af om aftenen, har foden det rart.

Det kan også klart anbefales at prøve at have vandrestrømperne på i filtskoene for ekstra komfort.

En hel dag med disse strømper, får ikke en gang strømperne til at lugte, som det ellers ville gøre med normale bomuldstrømper. I tilfælde af at jeg har ekstremt lugtende fødder en periode, så vasker jeg strømperne enten efter én eller to dages brug på uld program eller 30 grader i maskine. Derfor er det jo smart med flere par, også fordi man kan vælge farve alt efter ens humør eller forehavende på dagen.”

Image

En afsluttende bemærknings om mohair generelt

Trods ingen kan være i tvivl om, hvilket forhold Leopold har til mohair, beskriver han det selv til sidst:

“Nu er jeg selvfølgelig biased hvad angår mohairproduktet, men jeg må sige at, jeg absolut ikke synes nogen bør gå ned på godt udstyr, kvalitet og holdbarhed. Det er præcis hvad disse mohairstrømper giver. Vi er alle lidt sære på hver vores måde, hver vores yndlingsfarve og hvis jeg skulle vælge et par yndlingsstrømper, så er det vandrestrømperne.

Efter at have prøvet et væld af forskellige strømper, så må jeg nok sige at disse rammer plat på mine behov, også fordi farve udvalget er rigeligt. Efter at have prøvet flere af produkterne hos Von Broich Mohair, kan jeg klar favoritisere nogle produkter nemlig vandrestrømper, plaider og filtsko.”

Tak fordi du læste med 🙂